Doopsuiker

Doopsuiker

Doopsuiker 

De doopsuiker ook wel suikerbonen of dragee genoemd zijn verkrijgbaar vele kleuren en bevatten een kern van Belgische chocolade. Door de mooie kleuren zijn ze goed te combineren met allerlei verpakkingen en sluiten ze aan bij allerlei doopsuiker thema's. De doopsuiker wordt per kilo verkocht en bevat ongeveer 200 suikers per kilo. Afmeting van de suikerbonen is +/- 3 x 2 cm.

Doopsuiker mix rood - wit
Doopsuiker mix rood - wit
(0)
€ 18,95
Prijs per kilo
Doopsuiker mix wit - licht blauw - grijs met belgische chocolade. Deze doopsuiker is de meest gebruikte vulling voor doopsuiker
Doopsuiker mix licht grijs - licht blauw - wit
(0)
€ 18,95
Prijs per kilo
Doopsuiker mix grijs - wit
Doopsuiker mix grijs - wit
(0)
€ 18,95
Prijs per kilo
Doopsuiker mix grijs - licht roze - wit
Doopsuiker mix grijs - licht roze - wit
(0)
€ 18,95
Prijs per kilo
Doopsuiker hartvormig mini mix roze
Doopsuiker hartvormig mini mix roze
(0)
€ 19,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini wit
Doopsuiker hartvormig mini wit
(0)
€ 18,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini roze
Doopsuiker hartvormig mini roze
(0)
€ 18,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini fuchsia
Doopsuiker hartvormig mini fuchsia
(0)
€ 18,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini mix wit roze
Doopsuiker hartvormig mini mix wit roze
(0)
€ 19,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini mix wit roze grijs
Doopsuiker hartvormig mini mix wit roze grijs
(0)
€ 19,95
Prijs per 900 gram
Doopsuiker hartvormig mini mix wit - grijs
Doopsuiker hartvormig mini mix wit - grijs
(0)
€ 19,95
Prijs per 900 gram
 doopsuiker hartvormig mini Grijs
Doopsuiker hartjes mini Grijs
(0)
€ 18,95
Prijs per 900 gram

Oorsprong van doopsuiker 

Doopsuiker, die ook wel dragee of suikerboon worden genoemd zijn een heel oude traditie. Over het ontstaan gaan verschillende verhalen, maar men neemt aan dat ze van oorsprong  uit het middellandse zeegebied komen.

Zo zouden de eerste "suikers" zijn ontstaan in de tijd van de romeinen. Een romein maakte per ongelijk de allereerste dragee toen hij een amandel in een pot honing liet vallen. Hij vond dit geheel zo smakelijk en was hier zo blij mee dat hij dit lekkernij cadeau gaf bij de geboorte van zijn zoontje. Dit zou het begin zijn geweest van de Romeinse traditie om doopsuiker te eten bij geboortes en huwelijken.

Een volgend verhaal gaat over een apotheker die leefde zo rond het jaar 1100. Hij doopte gedroogde amandelen in een mix van honing en suiker en liet dit drogen. Dit vormde een hard laagje om de amandel. Deze doopsuiker werd gebruikt als geneesmiddel voor zwangere vrouwen en als potentieverhogend middel voor mannen! 

Aan het begin van de 20ste eeuw na het mislukken van de amandel oogst werd er gezocht naar een vervanger voor de amandel in de doopsuiker. Een belgische chocolatier besloot de amandel door een kern van chocolade te vervangen. De kern had de vorm van een amandel en hieraan dankt de doopsuiker ook vandaag de dag nog zijn vorm. Tegenwoordig zijn de suikerbonen met chocolade kern populairder dan degene met amandel. Doopsuiker staat tegenwoordig symbool voor geluk en voorspoed.

Hulp nodig?

Bel of stuur ons een bericht via WhatsApp op nummer 06-42337313
mailen kan natuurlijk ook info@doopsuikeronline.nl